ALGOOS
Преподавайте английски език в чужбина

Преподавайте английски език в чужбина

„Алгоос Учи, работи и пътувай“ предлага работни места за учители по английски език в чужбина.

Всеизвестно е, че английският език е най-популярният и използван език в света. В днешно време повечето деца започват да го изучават в предучилищната или в основното училище. Тенденция е повечето семейства да наемат студенти да преподават частни уроци, за да улеснят децата си в учението на този предмет и да улеснят бъдещето им. Въпреки, че много хора смятат, че  в съвременния свят всеки трябва да владее поне един чужд език, в много от държавите има огромна жажда за учители по английски език.

Преподаването на английски език в чужбина ще ви предостави възможността да обиколите света, да опознаете избраната, от вас, държава, нейната култура, история, вярвания и народ. Посещението на най-отдалечените места в света, придобиването на опит и потапянето в напълно различна среда са само част от плюсовете, от които учитела/ката по английски език може да срещне докато упражнява своята професия. Освен да преподавате, вие също се и учите. Престоят в различна държава за по-дълго време ще ви помогне да разберете как живеят другите хора, какво е тяхното всекидневие, какво ядат, пият, как се обличат, как се държат в различни ситуации. Ако сте запалени по изучаването на езици няма да имате търпение да научите някои нови фрази на техния език и със сигурност ще ви накара да се чувствате по-спокойни в чужбина.

„Алгоос Учи, работи и пътувай“ предлага работни места за преподаване на английски език от хора, на които им е майчин език или не. Ако английския език ви е майчин ще ми е много по-лесно да си намерите работа в чужда държава. Ако не ви е майчин пак ще можете да преподавате, обаче, ще трябва да сте завършили подходящо ниво на обучение (например бакалавър) и/или да имате подходящ сертификат, удостоверяващ владеенето ви на английски език. Да бъдете учител, само по себе си, се изразява в помагане на хората да пораснат и да придобият полезни знания и умения и затова докато преподавате трябва да се сигурни в себе си и да сте отпуснати и уверени докато им преподавате.

„Алгоос Учи, работи и пътувай“ предлага над 40 дестинации, където да преподавате. По-надолу ще видите някои от най-популярните:

  • Южна корея ( заплатата е приблизително 1800 евро на месец)
  • Китай (заплатата е приблизително 300 евро на месец+ мястото за отсядане, яденето и билета за връщане се поемат от работодателя)
  • Виетнам ( заплатата е 1300 евро на месец)
  • Индия ( заплатата е приблизително 530 евро на месец)
  • Турция ( заплатата е приблизително 800 евро+ мястото за отсядане се предлага от училището)
  • Италия ( заплатата е приблизително 800-1500 евро на месец)
  • Бразилия ( заплатата е приблизително 700-1300 евро на месец)

 

Изборът на дестинация си зависи от вас. Препоръчително е да отделите време в проучване на държавата. Трябва да решите дали ще паснете там. Някои държави могат да са перфектни за вашата преподавателска кариера, обаче, вие може да не се чувствате добре там. Не си избирайте държава само заради красивата природа. Трябва да се вземат и някои други фактори предвид , например религия, традиции, начин на мислене.